• 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk honung ( flytande acasia)
  • 0,25 dl kallpressad rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 dl mild lätt youghurt
  • 1 dl hallon/lingon/blåbär, frysta går bra men färska är de bästa
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk rivet skal av från en citron + 2 tsk psylliumfrön

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda i hop mjöl, bakpulver och honung. Arbeta samman olja och ägg. Rör ner i äggblandningen, mjölblandningen och yoghurt om vartannat. Häll sist i bären, psylliumfrön och rivet citronskal och rör till en slät smet. Blir den tjock så späd med någon msk vatten. Klicka ut matskedsstora klickar på en bakplåtspapper-klädd plåt. Strö kanel över. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2 kommentarer


Christina [12 February 2006, 19:02]

Hej Nina. Vilken jättetrevlig sida, och så matnyttig information sedan. Vi försöker att följa dessa riktlinjer och har tagit fasta på en hel del av dina recept som verkar jättebra, men när man skall skriva ut receptet så kommer bara hälften med. Måste mariginalerna vara så stora? Skriver ut i vanligt A4 men det blir bara halva receptet. Jättesynd, för det är ju extra jobb att sitta och fylla i allt som fattas efteråt.
Vore hemskt bra om det gick att länka till en utskriftssida eller nåt i den stilen. Tror du att det går att göra något åt detta?
Vänliga hälsningar Christina

Henrik [13 February 2006, 07:02]

Hej! Jag sköter om det tekniska åt Nina. Sidan är fortfarande ganska ny, så ett och annat fel kan fortfarande finnas. Jag hade helt glömt att det skall gå att skriva ut, men har nu ordnat till så det finns en stilmall för utskrift. Skriv ut som vanligt så kommer du se skillnaden (testat i IE6, FF1.5 och Opera 8.5). Tack för hjälpen!