Enkelt, gott och nyttigt bröd.

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 2 dl fint rivna morötter
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk fint riven färsk ingefära eller malen ingefära
  • 1 msk olivolja

Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivna morötter, kanel, ingefära och oljan. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.

4 kommentarer


Sofie [17 September 2008, 21:09]

Hej Nina!

jag är nötalleriker och undrar om det går bra att ta bort/byta bort cashewnötterna?

kram!

Nina Ahlm [18 September 2008, 06:09]

Sofie; Visst kan du göra det. Om du tål t.ex pumpafrön kan du ersätta nötterna med det. I annat fall bara uteslut.

Sanna [15 January 2009, 14:01]

Vilka mysiga recept du har på denna sidan! Ska bli spännande att testa!

Zanna [06 March 2009, 10:03]

Fantastiskt gott! Du har så goda brödrecept, bakar ditt bröd varje vecka. Man kan inte äta "köpe" bröd längre när man ätit detta.
Du har många underbara recept. Tack, för att du finns!!