1 limpa

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl krossat linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl naturella jordnötter
  • 1/2 dl hela valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl vatten

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kokosmjölk, yoghurt och vatten. Blanda väl och låt vila 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en limpform med lite olivolja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Går även bra att frysa.