2 limpor

  • 2,5 dl osötad basmüsli ( jag använde Paulúns med äpple, kanel, pumpafrön och quinoa)
  • 1/2 msk mineralsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl vetegroddar
  • 1 dl flagad mandel
  • 1 dl hela linfrön
  • 5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ev 0,25 dl flytande honung
  • 2 msk malen kanel
  • 8 dl mild lättyoghurt
  • ca 2 dl färska blåbär
  • olja till limpformarna

Sätt ugnen på 175 grader och smörj två limpformar med olja. Blanda alla torra ingredienser i en bunke ordentligt så att bikarbonaten blir jämt fördelad i hela blandningen. Rör sedan ner honung, yoghurt och blåbär. Degen blir mer lik en smet. Det ska den vara när man bakar på dinkelmjöl. Fördela smeten i de två formarna och grädda längst ner i ugnen i 1-1,5 timme. Låt svalna på galler i formen innan du stjälper upp bröden. Skiva och frys in eller njut en skiva nybakt.