4-6 portioner

Pizzabotten

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 3 dl vatten 

Rör
i hop mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan vatten och
rör till en smidig deg i matberedare. När degen känns smidig formar du en stor bulle av den och kavlar ut den med handen, med en nypa mjöl, på bakplåtspapper till en tunn
platta.

Fyllning

  • 2 dl färdig god tomatsås
  • 2 dl skivade färska champinjoner
  • 1/2 färsk röd finhackad chilifrukt
  • 2 dl strimlad mager kalkon
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 rejäla nypor finhackad färsk oregano
  • 1 dl riven mager ost

Börja med att sprida ut tomatsåsen över bottnen med en slickepott eller baksidan av en matsked i ett jämnt tunt lager. Fördela resten av fyllningen på pizzan och grädda i ugnen i ca 230 grader i 15 minuter. Låt pizzan svalna något innan servering.

1 kommentar


Matilda [23 December 2008, 22:12]

Grymt god deg, extra bra med lite olja och linfrön. Gjorde en lite mindre sats och kavlade supertunn, blev krispig och alldeles ljuvlig…