En nyttigare skorpa att äta med måtta. Om du vill att skorporna ska bli riktigt knapriga låter du dem ligga framme på en tallrik och torka ett par dygn.

  • 1/2 dl rapsolja
  • ½ dl flytande honung
  • 1 äggula
  • ½ dl minimjölk
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk hackade torkade aprikoser/blåbär/tranbär
  • 3 tsk mald kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 5 msk grovt hackade hasselnötter
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk hjorthornsalt

Börja med att röra ihop fett och honung med elvisp. Tillsätt sedan äggulan och mjölken. Blanda mjölet med hackade aprikoser/blåbär/tranbär, kardemumma, kanel, hackade nötter, bakpulver och hjorthornsalt och rör ner allt i smeten. Arbeta ihop till en deg. Tryck med fingrarna ut degen till en tallrikstor platta på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Lyft över hela bakplåtspappret med plattan på till ett galler. Låt kallna på gallret innan du skär i den. Skär sedan önskat stora stänger eller fyrkanter.