Goda och mättande muffins med bl.a linfrön, soltorkade tomater, vitlök och timjan

ca 15 st

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk grovhackade soltorkade tomater
  • 2 tsk smulad torkad timjan
  • 1 msk riven färsk vitlök
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl mild lättyoghurt
  • 2 rivna morötter
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning rapsolja, lättyoghurt, soltorkad tomat, riven morot, riven vitlök och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.