6 små pizzor

Bottnar

  • 6,5 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 3 dl vatten

Rör i hop mjöl, bakpulver och krossade linfrön. Tillsätt sedan vatten och rör till en smidig deg i matberedare. När degen känns smidig formar du sex bullar av degen och kavlar ut dem på bakplåtspapper till en tunn platta. Vik upp en liten kant runt om varje platta.

Tomatsås

  • 1 brk krossade tomater
  • 1 nypa färsk basilika, hackad
  • 1/2 finhackad fefferoni
  • 1 tsk salt

Blanda samman alla ingredienser.

Fyllning

  • 1 brk inlagda kronärtskockshjärtan
  • 3 kvisttomater
  • 1 pkt, 200 g rökt kalkon i tunna skivor, strimlad
  • 6 buffelmozzarellabollar
  • 6 nypor färsk oregano

Bred ca 2 msk tomatsås på varje botten. Fördela sedan lagom med kronärtskockshjärtan, strimlad kalkon, tunna tomatskivor och tunt skuren mozzarella på bottnarna. Krydda till sist med en nypa färsk oregano överst på varje pizza. Grädda i 250 grader i ca 15-20 minuter. Servera med vitkålssallad.

2 kommentarer


anna [12 March 2006, 21:03]

hejsan! kan man ersätta grahamsmjölet med dinkeljöl (fullkorn) alltså att man bara bakar med dinkelmjöl (fullkorn) ? blir degen inte hård då? och/eller kan man ersätta grahamsmjölet med sojamjöl? hare bäst! hej!

nina [13 March 2006, 19:03]

Hej
Jag rekommenderar att använda även grahamsmjöl i bottnarna. Tror att de blir väldigt kompakta annars. Om jag skulle baka med bara dinkel skulle jag även lägga till en tsk bakpulver och testa med. Sojamjöl vet jag faktiskt inte hur det fungerar med. Har inte testat själv men det bör inte heller vara en omöjlighet.
Nina