• 2 1/2 dl dinkelmjöl
  • 1 3/4 dl grahamsmjöl
  • 4 msk honung ( flytande acasia)
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl lingon ( färska eller frysta)
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl lättmjölk
  • 1 pkt saffran
  • 2 tsk kardemumma

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Blanda i en jättebunke, mjöl, honung, bakpulver, citronskal, salt och olja. Rör i hop så att allt blandas väl. Vispa ut saffranet med mjölken och ägget. Häll över äggvispet i mjölbunken och rör försiktigt till en smet.Rör sist i lingonen. Mjöla händerna och platta ut degen till ca 10 platta rundlar på 2 plåtar. Pensla dem med vatten och pudra över lite kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Vakta lite på dem eftersom gräddningstiden kan variera lite från ugn till ugn.