ca 16 st bitar

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk mineralsalt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl verum hälsofil
  • 1 mogen banan
  • 1 brk lättkesella
  • 1 dl riven kokos

Börja
med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret
fördelas ordentligt. Tillsätt sedan fil, kesella, mosad banan och kokos och arbeta degen
smidig med händerna. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till
bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en
brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10
minuter. Låt svalna på galler innen du bryter i sär dem och serverar.