4 portioner eller 12 plättar

  • 8  morötter
  • 1 apelsin, saften och det fint rivna skalet
  • 2 ägg
  • en nypa finhackad mynta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk kanel
  • ca 1 1/2 -2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Riv morötterna på den grova sidan på ett rivjärn. Riv skalet av apelsinen fint och pressa ur saften. Blanda morot och apelsinskal och saft med ägg, mynta, ingefära, kanel, salt och peppar i en bunke. Blanda i mjölet och rör till en sammanhängande smet. Värm en stekpanna med olivolja i. Klick ut smeten med en blöt sked i pannan och forma med fingrarna, i pannan, till en plätt. Stek på låg värme ca 3 minuter på varje sida. Severa med rårörda bär och keso eller kesella.