5 portioner

  • 5 äpplen i skivor
  • 1 1/2 dl nakenhavregryn
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 75 g smör
  • 3 msk lönnsirap 
  • 2 msk kanel
  • 3 tsk kardemumma

Skiva äpplena och lägg i botten på en form. Blanda med händerna gryn, mjöl, lönnsirap, kanel, kardemumma och smör till en smuldeg i en bunke. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela smuldegen på äppelskivorna i formen och sätt in i ugnen i ca 45 minuter. Servera kakan varm med tofuline vaniljglass, vaniljkesella eller vanlig naturell lättkesella smaksatt med pressad apelsin, citron och vaniljsocker.

2 kommentarer


D.B [21 February 2008, 13:02]

Tänkte bara om man kan ersätta lönnsirapen med något annat?

Nina Ahlm [21 February 2008, 21:02]

Visst! t.ex agavesirap eller rårörsocker eller flytande honung går toppen.