God kaka med både linfrö, havre, nötter och banan i. Gott, nyttigt och med mycket bra innehåll.

ca 15 st

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 3 msk krossat linfrö
  • 2 msk psylliumfrön
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 2 stora mogna bananer
  • 1/2 dl kakao
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Bred smeten i en mindre kakform. Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Låt svalna på galler. God nybakt såklart men går också utmärkt att frysa.

2 kommentarer


isabelle [05 June 2006, 18:06]

ååååhh,vill baka :Du måste man ha psylliumfrön i ? Har inte det hemma, men allt annat?

Nina Ahlm [05 June 2006, 18:06]

Ha, ha. Nej då, du kan testa utan. Mängden är ju inte så stor. Lycka till!