ca 15 st

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 3 msk krossat linfrö
  • 2 msk psylliumfrön
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.