8-10 bitar

Botten

  • 3 msk smör
  • 150 basmüsli osötad
  • 50 g malda/mixade mandlar
  • 1 påse pepparkakskrydda (Finns i kryddhyllan)

Börja med att smälta smöret och mixa det sedan med müsli, nötter och pepparkakskrydda. Tryck ut bottnen med fingrarna i en form med löstagbara kanter ca 25 cm i diameter.

Fyllning

  • 100 g philadelphiaost light
  • 1 dl lättyoghurt vanilj
  • 1/2 dl rårörda lingon (Rör färska eller frysta lingon med en gaffel till en klumpig massa)
  • 3 msk flytande honung
  • 3-4 gelatinblad
  • 1 brk kesella lätt
  • 3 pepparkakor till garnering

Börja med att lägga gelatinet i blöt i kallt vatten i en djup tallrik eller bunke. Blanda philadelphiaost light, lätt vaniljyoghurt, honung, lingon och lättkesellan i en bunke.

Krama ur vattnet ur de nu sladdriga gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull. Smält dem på låg värme under omrörning. Tillsätt det flytande gelatinet i en jämn stråle till blandningen i bunken, rör hela tiden. Häll över smeten i formen, på bottnen, och ställ in i kyl i 2 timmar. Garnera kakan genom att smula pepparkakor med fingrarna över hela kakan.

5 kommentarer


Katariina [28 October 2006, 17:10]

Hej! Använde du färdig müsli eller gjorde du den själv? Om man vill göra den själv, vilken typ av müsli skulle passa bäst? Tack för svaret. Ha en fortsatt trevlig helg!

Nina Ahlm [28 October 2006, 18:10]

Du kan köpa en osötad basmüsli bara eller använda vilken du vill av mina. Det viktiga är att det är både flingor, nötter och frön i. Lite att jobba mer alltså.

Julia [30 November 2006, 16:11]

Hej! Jag undrar gällande påsarna med pepparkakskrydda som du använder i många recept, om man har hemma de flesta av de kryddor som ingår kan man ju blanda till det själv, men i vilka proportioner? Och hur mycket är det i påsarna man köper? Tack på förhand!

Nina Ahlm [30 November 2006, 17:11]

Ingen aning. Det är det som är det finurliga med påsarna. Den perfekta blandningen är nog en företagshemlighet.

Julia [03 December 2006, 11:12]

Det stämmer säkert. Jag improviserade ihop en egen blandning av kryddorna, och resultatet blev inte så dumt ändå :)