Här har jag använt skrädmjöl. Skrädmjöl tillverkas av vedugnsrostad havre som sedan mals. Mjölet ger muffinsen en nötaktig doft och smak. Vill man går det lika bra att göra dessa med endast glutenfritt mjöl eller annat mjöl t.ex graham, vete eller dinkel.

ca 15 st

  • 75 g smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 dl 100% lönnsirap
  • 1 dl ekologisk mellanmjölk
  • 1 dl vaniljkesella
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl skrädmjöl
  • 15 st färska/ frysta hallon

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 st aluminiumformar på en plåt. Blanda sedan i bunke 1; smör, ägg, råsocker och lönnsirap och vispa väl med elvisp någon minut. Rör sedan ner mjölk och kesella till en jämn smet. Blanda i bunke 2; kakao, bakpulver och skrädmjöl väl med en gaffel. Vänd sedan försiktigt ned de torra ingredienserna i smeten. Blanda med gaffel tills smeten är jämn. Använd sedan två stycken matskedar och klicka ut smet i varje aluminiumform. Tryck sist ned ett hallon i mitten av varje muffins. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda ca 14 minuter. Låt svalna på galler och njut en ljummen eller frys in.