8 portioner

  • 1 liter vaniljyoghurt
  • 1 dl kesella vanilj
  • 2 mosade väl mogna bananer
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk maizenamjöl
  • 100 g mörk choklad minst 72% kakaohalt, hackad
  • 1/2 dl grovhackade pecannötter

Häll av yoghurten genom en kökshandduk i en sil, i kylen över natten. Blanda kakao och maizena. Rör i hop kesellan med den avrunna yoghurten och mosad banan. Rör ner hackad choklad i smeten. Bred ut smeten i en avlång form klädd på insidan och upp över kanterna, med plastfolie. Ställ i fysen, rör efter ca 30 minuter och ät efter ca 1 1/2 timma. Pudra över kakao och grovhackade pecannötter vid servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.