4 portioner

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 200g mörk choklad 72% kakaohalt
  • 2 äggulor
  • ev. 2 bitar hackad after eight

Vispa grädde och creme fraiche pösigt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulorna och vänd ner den smälta chokladen snabbt under omrörning med en slickepott. Vänd i grädde och fraicheblandningen. Fyll fina glas med moussen och toppa med hackad after eight om du vill. Ställ kallt till servering.

Stjärnanismarinad med päronkonjak

  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk xanté

Koka upp vattnet och ta från plattan. Lös sockret i vattnet. Häll över i en bunke och lägg ner stjärnanisen. Låt dra i kyl ca 1 dygn. Skär ner valfria frukter t.ex physalis, melon, kiwi och björnsbär. Smaksätt med Xanté, päronkonjak. Servera i fina små glas till chokladmoussen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.