2 portioner

  • 3 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 10 röda, kärnfria druvor
  • 1 cm bit färsk riven ingefära
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk acasiahonung
  • 2 myntablad
  • 1/2 dl kesella lätt
  • 1 tsk honung
  • 40 g mörk choklad minst 72% kakaohalt

Börja med att skala citrusfrukterna. Spara en apelsin till pressning. Skär sedan ut apelsin och grapeskivor utan hinnor så att det bara blir fina fileér kvar att lägga i en skål. Halvera druvorna och lägg i skålen. Pressa den tredje apelsinen ner i en kastrull. Koka i hop saften med riven ingefära, stjärnanisen, kanel och honung till hälften. Låt svalna. Häll blandningen över citrusfileérna och druvorna. Klicka till sist kesella med hackad mörk choklad på toppen och ringla lite lönnsirap eller honung överst. Garnera med myntabladen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.