1 liten men naggande god kaka.

  • 20 g kokosolja/smör
  • 40 g kakao
  • 100 g mörk choklad minst 72 % kakaohalt
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • fintivet skal från en tvättad apelsin
  • 1 dl kokosfibermjöl eller Semper Fin Mix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovt hackade valnötter

Börja med att smälta kokosolja tillsammans med den brutna chokladen och kakao i en djup tallrik över vattenbad. Rör lite emellanåt till en jämn smet. Vispa med elvisp under tiden socker och ägg i en bunke till en jämn smet. Riv ner skalet av en apelsin i smeten. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke ordentligt med en gaffel. När chokladsmeten är helt smält och jämnt rörd tillsätts den snabbt ner i äggsmeten under tiden som du vispar med elvisp snabbt. Vänd sist ner mjölblandningen och valnötter med en sked. Ej under vispning. Bred slutligen den sega smeten ned i en bakplåtspapperklädd liten form ca 10 x 20 cm och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär upp och servera med några krossade valnöter och apelsin eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Malin [30 December 2008, 16:12]

Läser ofta att kokosmjöl går att köpa på blueberry men för oss i västra delen av landet är det svårt, finns det ingen nätbutik? Det är så trist att man missar hälften av alla goda recept för att det inte går att få tag i en sak…

Nina Ahlm [30 December 2008, 18:12]

Malin: Ingen nätbutik ännu men det startar en till våren. Tills dess kan du kolla med en hälsobutik i närheten av där du bor, om de inte har, be dem ta hem.