ca 25 st

  • 3,5 dl Semper glutenfri Fin Mix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 dl råsocker
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1 ägg
  • 75 g smör
  • 2,5 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Rör med en gaffel mjölmixen med bakpulvret så att bakpulvret blir jämnt fördelat i mjölet. Rör sedan socker, sirap, pepparkakskrydda, smör och ägg i en annan bunke med elvisp till en jämn smet. Vispa sist ihop mjölblandningen med äggblandningen snabbt, på elvispens lägsta effekt. Rulla små bollar av degen och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Tryck till varje boll lätt med handflatan innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på plåten helt innan servering eller infrysning.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.