Ca 12 st

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 3 msk krossat linfrö
  • 1 dl hackade mandlar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 2 dl frysta, tinade/ färska hallon
  • Finrivet skal från 2 citroner
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, hallon, uppvispat ägg och rivet citronskal. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.