1 hel tårta

1 marängbotten 

  • 4 äggvitor
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl flagad mandel

Vispa äggvitor med sockret till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det faller ur. Vänd sist ner flagad mandel. Bred ut marängsmeten på oljat bakplåtspapper på en plåt till en rund eller fyrkantig ca 1,5 cm hög botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 100-125 grader i ca 1 h och 45 minuter. Stäng av ugnen men låt marängbottnen stå kvar. När ugnen svalnat tar du ut plåten och låter bottnen kallna ordentligt på bänken innan du försiktigt lossar den från pappret och fyllningen läggs på.

Garnering

  • 2 dl vaniljkesella 
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 1 dl blåbär, färska eller torkade

Bred vaniljkesellan på bottnen och lägg därefter ut skivade jordgubbar i flera lager. Strö sist över blåbär och servera direkt.

 

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


LENA [12 April 2009, 07:04]

Bakade denna igår, den var kanongod! Det roliga var att även barnen
tyckte det trots att de var väldigt skeptiska när det var kesella på
toppen. Om man vill göra flera stycken samtidigt,kan man göra botten
dan innan eller kan man använda varmluft och göra flera samtidigt?

LENA