ca 15 st

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl solrosfrön
  • ev 1 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk grovhackade torkade aprikoser
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl mild lättyoghurt
  • 1 stor riven morot
  • 1 stor mogen banan
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, lättyoghurt, riven morot, mosad banan, citronskal, riven ingefära och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.