• 100 gram mörk choklad, minst 72% kakaohalt
  • 50 gram blandade nötter, hasselnötter, cashewnötter och valnötter
  • Ev russin

Finhacka chokladen och lägg i en djup tallrik. Placera tallriken uppepå en kastrull med en botteskyla vatten i. Ställ kastrullen med tallriken på, på plattan och smält chokladen. Rör tills den är slät och akta så att du inte får vatten i chokladen. Grovhacka nötterna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut chokladen på pappret. Fördela nötterna uppepå chokladen innan den st”elnat. Vill du även ha russin på så fördelar du även dem över i önskad mängd. Låt chokladbräcken stelna. Bryt i lagom små bitar. Förvara i lufttäta burkar i rumstemperatur med bakplåtspapper mellan de olika lagren. Ställ EJ i kyl för då svettas chokladen av fukten. serveras som en munsbit eller på julbordet.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.