Goda och mättande muffins med både havre, nötter och lingon. Gott, nyttigt och med mycket bra innehåll.

ca 15 st

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl hackade nötter
  • 1-2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2-3 msk kanel
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl lättyoghurt vanilj
  • 1 stor mogen banan
  • 1/2-1 dl lingon
  • 2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, kanel, lingon och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

5 kommentarer


Sanna [11 September 2006, 11:09]

Tipsade min mamma om din sida förre veckan. och igår när jag var hemma hos föräldrarna och åt middag så bjöd de på de här som efterrätt. supergoda!

Till varmrätt fick jag kaneldoftande köttfärssås :) fast med vegetarisk köttfärs. det var också jätte gott :)

Nadja [19 November 2006, 18:11]

I listan på ingredienser står det 2dl naturell lättyoghurt vanilj. Ska det vara naturell eller vanlij? Eller ska man blanda både?

Nina Ahlm [19 November 2006, 19:11]

Det ska vara lättyoghurt vanilj. Jag har ändrat felet. Om man vill kan man även ta mild naturell lättyoghurt + lite vaniljsocker eller äkta vanilj.

Camilla [21 November 2006, 14:11]

Jag funderar lite på vad det blir för skillnad på muffinsen när det är bikarbonat istället för bakpulver? Såg att du använt bikarbonat i saffransmuffinsen också.

Nina Ahlm [21 November 2006, 19:11]

Bikarbonat är ett starkare jäsmedel än bakpulver och då krävs det mindre för att få samma effekt.