ca 5 portioner

Nötbotten

2 dl nakenhavre/havre
1 dl färskpressad apelsin + det rivna skalet av 1 apelsin
1 dl pecannötter
1 dl hasselnötter
2 dl torkade aprikoser

Rosta havregrynen i en torr stekpanna. Tillsätt apelsinjuicen. Mixa nötter, frukt och de rostade havregrynen i en matberedare till en massa. Blanda ner det rivna skalet från apelsinen. Tryck sedan ut massan till en botten på en tallrik och lägg på skivad, färsk valfri frukt. T.ex päron och jordgubbar. Ställ kallt.

Mandeltäcke

  • 50 g flagad mandel
  • 1 msk lättmjölk
  • 1/2 dl acasiahonung
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk fiberhavregryn

Blanda ihop smeten till mandeltäcket i en bunke. Bred ut smeten över frukten och nötbottnen och grädda pajen i 15-20 minuter i 200 grader tills mandeltäcket fått lite färg. Låt svalna och servera.

2 kommentarer


Lena [31 October 2008, 09:10]

Vilken fin sida:)
Undrar bara vad nakenhavegryn är???
Mvh Lee

Nina Ahlm [31 October 2008, 19:10]

Lena: Nakenhavregryn är en annan sorts havre än den vanliga. Den har ett högre innehåll av protein, vattenlösliga fibrer och nyttiga fettsyror bl.a och den kallas “naken” eftersom den efter tröskningen inte har något skal kvar. Finns att köpa på välsorterade hälsobutiker. Kommer från Warbro kvarn om du vill ringa dem och kolla återförsäljare i närheten av där du bor.