En underbart god paj.

ca 5 portioner

  • 2 dl nakenhavre/fiberhavregryn
  • 1 dl färskpressad lime + det rivna skalet
  • 2 dl mandel
  • 2 dl osvavlade aprikoser
  • 1 dl vanilj kesella
  • 1 mogen banan
  • 1-2 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • ca 3 dl färska eller frysta, tinade lingon (Rör ihop dem med en gaffel till en klumpig massa med ca 2 msk honung)
  • 4 msk kokos

Rosta havregrynen i en torr stekpanna. Tillsätt apelsinsaft. Mixa nötter och aprikoser och de rostade havregrynen i en bunke med mixerstav eller i en matberedare till en massa. Blanda ner det rivna skalet från limen. Tryck sedan ut massan till en botten på en tallrik. Ställ kallt. Blanda kesellan med bananen, kanel och kardemumman. Bred krämen över nötbottnen och garnera med lingonen som är ihoprörda med honung och till sist riven kokos. Ställ kallt en stund innan servering.