ca 15 st

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 3 msk proteinpulver, vaniljsmak
  • 2 msk vetegroddar
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl kesella lätt
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, kesella, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.