Ca 20 st

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1/2-1 dl flytande honung
  • 3 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl finriven pumpa
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 2 msk kanel
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • fint rivet apelsinskal från 1 apelsin
  • 3 dl fint rivna morötter

Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med riven pumpa, oljan, apelsinskal och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna. Går utmärkt att frysa in.