8 bitar

Pajskal

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 110 g kokt kall potatis
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 6-7 dl repade röda vinbär
  • 2,5 dl väl avrunnen lätt vaniljyoghurt
  • 250 g kesella lätt eller kesella jordgubb/lime
  • 5 msk outspädd flädersaft
  • finrivet skal från en limefrukt
  • 1/2 dl hackad mörk choklad minst 72 % kakaohalt

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.

Blanda ner kesellan, flädersaften och finrivet limeskal i den väl avrunna yoghurten. Rör sist ner ca hälften av de röda vinbären. Spara en del till garneringen. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet. Garnera med resten av vinbären och den grovhackade mörka chokladen. Ställ kallt innan servering.

2 kommentarer


Caroline [10 July 2006, 12:07]

Vad menas med “repade” vinbär??

Nina Ahlm [10 July 2006, 12:07]

Med repade vinbär menar jag att de är borttagna från sin kvist. Bara bären. ;)