4 portioner

  • 200 g torkade plommon
  • 5 dl rött vin
  • 1/2 dl honung
  • 2 kanelstänger
  • 1 uppskuren vaniljstång
  • Till servering vaniljkesella och grovt hackade valnötter/mandel

Blanda vin och flytande honung i en kastrull. Skåra vaniljstången på längden och lägg ner den i vinet. Tillsätt kanelstängerna. Låt det koka på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner plommonen och låt alltsammans småkoka i ytterligare 15 minuter, tills du ser att rödvinet fått en tjockare konsistens. Häll över allt i en bunke och ställ kallt till servering. Skeda sedan upp de inkokta plommonen i fyra små glas så att de täcker botten. Toppa med vaniljkesella och hackade nötter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.