1 hel kaka

  • 1 dl havregryn
  • 1, 5 dl siktad dinkel
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 uppvispade ägg
  • 2 dl lätt vaniljyoghurt
  • 2 mogna bananer
  • 2 msk honung
  • 1 dl malda hasselnötter
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman i en bunke; havregryn, siktad dinkel, vetemjöl och bikarbonat. Blanda väl med en gaffel. Vispa rapsolja, ägg och yoghurt med elvisp i en annan bunke. Tillsätt bananer, honung, mandel, saffran, kanel och kardemumma och vispa med elvispen fort ett par sekunder. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och blanda väl med gaffel. Häll smeten i en, med rapsolja smord, springform med löstagbara kanter. Sätt in i ugnen och grädda ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan kanten tas bort och kakan skärs upp och serveras eller fryses in.