4 portioner

  • 4 färska persikor av fast sort
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 4 tsk rapsolja
  • 1/2 dl kesella
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 4 rutor mörk choklad minst 72% kakao

Sätt ugnen på 225 grader. Skär persikorna i lagom stora klyftor och ta ur kärnan. Placera dem i en smord ugnsform. Pudra över kardemumma och ingefära och ringla över honungen. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Hacka nötterna under tiden och rosta dem lätt i torr, het teflonpanna. Finhacka chokladen. Fördela klyftorna på 4 tallrikar. Lägg på en klick kesella och strö över rostade hackade hasselnötter och mörk choklad på toppen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.