ca 15 st

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl hackad mandel
  • 1-2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt vanilj
  • 1 stor banan
  • 1 1/2 dl urkärnade bigarråer
  • 1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, urkärnade bigarråer, mörk hackad choklad och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.