När hösten kommer passar det bra att woka fruktsalladen.

4 portioner

  • 3 röda äpplen
  • 1/4 färsk ananas
  • 1 kiwifrukt
  • 4 msk grovhackade hasselnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl vanilj lättyoghurt
  • 4 tsk färsk riven ingefära

Dela äpplen och skala ananas och kiwi. Kärna ur äpplena och skär alla frukterna i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp en teflonpanna med rapsoljan i och woka frukterna med de grovhackade hasselnötterna under omrörning i ca 3 minuter. Ringla över honung och kanel och vänd runt. Servera direkt i skålar och toppa med kall vaniljyoghurt, fördela sist färsk riven ingefära överst.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.