2 portioner

  • 2 fiskfiléer a ca 140 g t.ex hoki eller torsk
  • ca 12 små ekologiska röda körsbärstomater, halverade
  • 1 finhackad chalottenlök
  • 5 st stora färska champinjoner, skivade
  • 1 nypa färsk oregano eller 2 tsk torkad oregano
  • 1 nypa färsk dragon eller 1 tsk torkad dragon
  • havssalt och nymalen vitpeppar

Börja med att salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem på varsitt tallrikstort ark av aluminiumfolie. Halvera tomaterna, hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs allt hack i en panna på medelvärme tills tomaterna gått sönder och det blivit en fin röra. Krydda och smaka av med havssalt, peppar, oregano och dragon. Fördela röran på vardera fiskbit som ett täcke samt runt om och vik sedan ihop paketen. Placera paketen i en ugnsform och stek i ugn i 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera fisk och röra med valfritt tillbehör och mycket grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Sofie [07 March 2009, 17:03]

Väldigt gott! Champinjon och fisk är en bra kombination. Jag bytte dock ut den vita fisken mot lax och örterna mot basilika :-)