Underbart gott som kräver ca 10-15 minuters arbete, sedan sköter gratängen sig själv i ugnen.

4 portioner 

  • 1 fiskblock, tinat
  • 1 dl marinerad paprika, i strimlor
  • 1 dl soltorkad tomat, i strimlor
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1 liten burk minikeso
  • 1/2 dl färsk basilika, hackad
  • 1 liten brk sparris
  • 2 dl arborioris
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl hummerfond

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskblocket i en gratängform. Blanda strimlad marinerad paprika med strimlade soltorkade tomater, riven parmesan, keso och basilika och lägg på och runt fiskblocket i gratängformen. Strö de torra riskornen runt fisken och tillsätt vattnet och hummerfond. Se till att alla riskorn ligger under vätska. Sätt in i ugnen i 45 minuter. Låt sedan gratängen vila på bänken 10 minuter innan servering. Garnera med sparris och basilika. Servera.

Uppdatering: Keso tillagd i ingrediensförteckningen

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Denize [12 February 2007, 09:02]

Det ser jättegott ut, men du har missat hur mycket keso där ska vara (eller så är jag för nyvaken för att se det..)

Sara [15 October 2008, 21:10]

Verkligen en supergod fiskrätt! En favorit! Alla som jag bjudit på denna rätt har varit mycket possitiva och själv velat ha receptet! Jag har dock bytt ut burksparrisen mot grönsparris!