4-5 portioner

  • ca 500 g torsk tinad/ färsk, skuren i ca 2×2 cm stora bitar
  • 6 potatisar, skalade och skurna i ca 2×2 cm stora tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 5 dl ekologiska passerade tomater
  • 1 citron, saften + det fint rivna skalet
  • 2 msk fiskfond
  • 1 dl finhackad persilja

Börja med att skära fisken i centimeterstora bitar/tärningar. Skala och skär potatisen. Finhacka lök och fräs i olivoljan i en medelvarm djup panna. Tillsätt en nypa av den finhackade persiljan och vänd runt med salt och peppar. Häll på passerade tomater och lägg ner den tärnade potatisen. Finriv citronskalet och ställ rivet åt sidan. Pressa saften ned i pannan. Tillsätt fonden och låt puttra ca 15 minuter under lock eller tills potatisen mjuknat. Lägg sist ner den tärnade fisken samt resten av den hackade persiljan och det fint rivna citronskalet. Låt puttra ett par minuter. Smaka av och servera i djupa små skålar eller fat.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Zanna [06 July 2010, 16:07]

Så gott detta var! Även min 11-månaders gapade glatt! Du ska ha
stort tack för dina många fina recept som jag använt mig av vid
många tillfällen, speciellt tycker jag om att man inte behöver
krydda dina recept extra utan det räcker gott med den kryddning du
angivit. I många recept tvingas man annars krydda extra för att det
ska smaka något men det behöver man inte med dina. Som sagt, stort
tack för goda recept och massvis med inspiration till vardagsmaten!

Nina ekelöf [06 July 2010, 21:07]

Zanna: tack för din fina feedback. Man blir ju bara så glad av lite
återkoppling. Åh vad roligt att din bebbe gillade fisken. Vår Ada
är 10 månader. Tack vare er framgång ska jag göra denna till henne
med: )) ha en fin sommar!!

Anna [31 July 2010, 10:07]

Tack Nina för att du är tillbaka. Jag älskar dina nyttiga recept,
all inspiration och idag ska vi testa fiskgrytan. Allt gott till
dig! /Anna

Nina Ekelöf [31 July 2010, 11:07]

Anna: Tack och hoppas att ni gillar den goda fiskgrytan : )
Ha en riktigt fin fortsatt sommar!!