1 stor gratängform till ca 6 personer

  • 400 g fryst hokifiléblock, tinat
  • 200 g laxfilé, skuren i tärningar
  • 100 g rökt skinka, strimlad
  • 6 dl kokt parboiled ris
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 späd purjolök, strimlad
  • 1 liten brk sopp-sparris
  • 2 finhackade rödlökar
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 dl färsk, hackad dill
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 3 msk dijonsenap
  • mineralsalt och peppar
  • 1 dl riven 10% västanost

Koka ris. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett tinat hokiblock i botten på en stor gratängform. Tärna laxfiléerna och lägg som en ram runt om blocket. Strimla paprikan och purjon och sprid ut runt om och på fisken. Häll av en liten burk sparris och sprid ut runt fisken. Finhacka rödlök och dill och finriv skalt av en limefrukt. Häll allt runt fisken. Vispa i hop kokosmjölken med dijonsenap och smaka av om du vill ha mer senap. Fördela ut det kokta riset runt om fisken utmed hela kanten. Strö strimlad skinka på riset. Salta och peppra lätt över alltihop i formen och häll sedan kokos-senapsblandningen över. Avsluta med osten och gratinera i ca 25 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.