4 personer

  • 4 laxfiléer i ca 2×2 cm bitar
  • 1 ruska grovt hackad färsk koriander
  • 1/2 dl god olivolja
  • 3 msk röd balsamicovinäger
  • 1 skvätt gott vitt vin
  • 1/2 pressad lime + finrivet skal
  • 1 pressad apelsin + finrivet skal
  • finhackad vitlök + rödlök efter smak
  • 1/2 finhackad röd chili
  • havsalt och nymalen svartpeppar

Stek laxbitarna i torr het panna till gyllenbrun färg, salta och peppra.
Lägg över i en form och låt svalna.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll över laxen. Ställ i kyl fram till servering. Gärna flera timmar.
Vänd runt med färsk pasta eller endast en fräsch sallad och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.