6 portioner

  • 12 skivor kallrökt lax
  • 1/2 kesella lätt
  • 2 msk hjortronsylt
  • 3 msk färsk hackad dill
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 2 kokta hackade ägg
  • salt och vitpeppar
  • 12 små runda skivor pumpernickel
  • Några små dillkvistar extra till garnering

Antingen köper du små runda pumpernickelbröd i skivor eller så stansar du med en liten rund pepparkaksform ut små rundlar ur större skivor av pumpernickel. Blanda samman samtliga av de övriga ingredienserna utom lax till en relativt stabbig röra. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda och lägg en rund klick av röran i mitten på varje laxskiva. Vik sedan upp ändarna och rulla ihop så att det blir ett litet stängt paket av laxen. Lägg paketen på bröden och garnera med färsk dill. För att paketen ska ligga still kan du också sticka en tandpetare rakt uppifrån ner genom paketen och vidare ner genom brödet.