1 portion

  • 1 laxfilé
  • 3 små tvättade potatisar med skal
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1/2 tärnad avokado
  • 1/2 pressad apelsin
  • 3 msk tärnat rött äpple
  • 2 msk krossade hasselnötter
  • havssalt

Stek laxfilén i ugn på 175 grader i ca 10 minuter. Tärna potatis och aubergine och fräs på medelvärme i olivoljan i ca 20 minuter. Salta och lägg över i en bunke. Ta ut laxen och låt den svalna något. Tärna sedan laxen i centimeterstora tärningar. Strimla salladslök och vänd ner i aubergine och potatisblandningen. Pressa över apelsinsaft och vänd ner tärnad avokado och tärnat äpple. Lägg upp på fat tillsammans med tärnad lax. Toppa med krossade hasselnötter och havssalt. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.