2 portioner

  • 2 laxfileer skuren i tärningar ca 1x1cm.
  • ca 3 dl kokt fullkornspasta
  • 1 dl ekologisk mild lättyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 1 broccolihuvud
  • 1 paprika
  • 1 lime, det fint rivna skalet + saften
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl gröna ärtor

Börja med att steka laxtärningarna i en torr panna på medelvärme. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och spola den kall i en sil. Blanda yoghurt, finhackad vitlök, havssalt och vitpeppar och rör ner i pastan. Smaka av och tillsätt finhackad dill. Bryt broccolin i mindre buketter och koka den ett par minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och ställ åt sidan. Strimla paprikan, finriv limeskal och pressa ur limesaften. Hetta upp en panna med olivoljan. Tillsätt broccolibuketter, paprika, limeskal och laxbitarna. Rör sist ner ärtorna och vänd runt med limesaft. Vänd runt två minuter och lägg sedan upp den kalla pastan i vitlöksyoghurten på tallrik och toppa med den ljumna laxsalladen. Servera!

2 kommentarer


Sara [17 August 2010, 09:08]

Hej hej tror du det går att byta ut pastan mot quinoa/
linser/bönor? Verkar som ett mkt gott recept i övrigt som ja ska
prova till lunch imorn! :) Mycket insprirerande sida i övrigt!!
Kikar ofta in här när ja har idetorka! =) //mvh Sara

Nina Ekelöf [17 August 2010, 10:08]

Sara: Visst! Det går utmärkt. Smaklig lunch!
: ))