4 portioner

  • 4 st laxfiléer
  • 20 st kräftstjärtar
  • 4 små chalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • färsk broccoli, 1 huvud brutet i små buketter

Marinad

  • 1 citron, saften och det rivna skalet
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 nypa persilja, finhackad
  • salt och vitpeppar

Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Skär även paprika och lök i lika stora storlekar. Bryt broccolin i små buketter. Trä på fisk, lök, paprika, broccoli och kräftstjärtar på spett. Om du använder träspett, se till att blötlägga dem i vatten en stund först. Lägg de färdiga spetten på ett fat och häll marinaden över. Låt stå i kylskåp i 2 timmar. Vänd runt spetten i marinaden några gånger under tiden. Grilla spetten i ugn på 180 grader i ca 10-12 minuter. Servera med quinoa, ris eller kamutvete och grönsaker

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.