4 portioner

  • 4 dl färdigkokt quinoa tricolore (Färdig blandning av röd, svart och vit quinoa)
  • 4 nävar grovt hackad ruccola
  • 4 msk finstrimlad färsk basilika
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 finhackad färsk röd pepparfrukt (chili)
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 apelsin, saften och det fint rivna skalet
  • havssalt, nymalen vitpeppar
  • 2 plommon skurna i klyftor
  • 1 avokado, tärnad
  • 5 dl kräftstjärtar
  • 2 msk naturella pinjenötter

Börja med att koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i sil och spola den kall. Låt rinna av väl. Hacka grovt över ruccolan, strimla basilika, finhacka rödlök och chili. Blanda alltsammans med olja, apelsinsaft, skal, havssalt och vitpeppar. Smaka av. Vänd sist ner klyftat plommon, tärnad avokado och kräftstjärtar. Fördela salladen på fina tallrikar eller i skålar och toppa med naturella pinjenötter. Servera!

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.