• 250 g skalade färska räkor
  • 250 g laxfilé
  • 150 g spenat
  • en nypa färsk, hackad dill
  • 2 tsk färsk hackad röd chili
  • 2 msk hackade pumpafrön
  • 1 msk rostade sesamfrön (Rosta dem lätt i stekpannan på medelvärme ett par minuter)
  • salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Kör skaldjuren i en mixer stötvis så att de blir grovt mixade. Skär laxen i små bitar. Blanda i en bunke mixade räkor, lax, spenat, dill, chili, pumpafrön och salt och peppar. Blanda smeten och forma med händerna 4-8 små rundlar. Bäst blir det att trycka ut små jämnt formade rundlar med ett pepparkaksmått. Garnera bakelserna med rostade sesamfrön och en dillkvist. Severa med blandat grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.