4-5 portioner

  • 1 hokiblock, fryst
  • 3 stora sötpotatisar
  • 1 ägg
  • mineralsalt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • 1/2 dl riven 5-10% ost
  • 1 dl minifraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 msk grovt hackad mandel

Lägg ett fiskblock i en gratängform. Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka bitarna i en kastrull med vatten i ca 20 minuter under lock. Häll av vattnet i ett durkslag och pressa sedan sötpotatisen med en potatispress tillbaka ner i kastrullen. Rör ner ett ägg med en gaffel så att du får en puré med lite bitar i. Salta och peppra. Smaka av. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut purén med en matsked runt fiskblocket. Finhacka persiljan och riv osten. Blanda med minifraiche och senap. Smaka av med salt och peppar och bred blandningen på fisken. Blanda slutligen vatten och fond och häll runt fiskblockets kanter. Ställ in i ugnen i ca 25-35 minuter och fisken fått en fin yta. Strö över grovhackad mandel innan servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Ulrika [02 October 2007, 20:10]

Åh, det här var gott. Den söta smaken av sötpotatisen gifter sig smarrigt med resten av ingredienserna. Hade ingen dijonsenap hemma men det fungerade ändå :)