2 portioner

  • 2 laxfiléer
  • 2 dl kokt ris
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl hackad salladslök, det gröna
  • 1 dl färsk kokt/inlagd vit sparris i bitar
  • 1/4 dels finhackad fänkål
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk färsk hackad dill
  • 1/2 dl fint riven äkta parmesan
  • 1/2 hackad grön chili
  • 1 dl gröna ärtor
  • havssalt

Börja med att steka laxfiléerna i en ugnsfast form med endast lite havssalt i 200 grader, ca 10-12 minuter. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och ställ det sedan åt sidan med locket på så det håller sig varmt. Skala och tärna apelsinen, hacka salladslök, bita sparrisen, finhacka fänkål, koriander, dill och chili. Riv parmesan och mät upp ärtorna. Blanda ner allt i det varma riset och smaka av med havssalt. Servera med laxen, hel eller i bitar.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


lisa [29 September 2008, 13:09]

vilken sorts ris använder du? behöver det inte vara råris eller nåt annat med lågt GI?

Nina Ahlm [29 September 2008, 19:09]

Lisa; Välj ett med lång koktid som t.ex vanligt parboiled ris/vildris/råris/fullkornsris. Jag använder dem alla.