>

4 portioner

  • 4 laxfiléer á ca 120 g färska/tinade
  • mineralsalt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl kokt bulgur
  • 1 påse findus sockerärtor, broccoli & haricots verts i pestosås med grillad tomat (fryst 450g)

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med oljan. Salta och peppra på fisken och lägg i formen. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen och spola den sedan kall i en sil. Häll den frysta grönsaksblandningen i kokande vatten i ca 30 sekunder. Häll av ordentligt, blanda med bulguren och smaka av med ev mer salt och peppar. Servera laxen med grönsaksbulguren.

4 kommentarer


Caroline [17 December 2007, 08:12]

Jag har hört om kassodlad lax men jag minns inte riktigt vad det nu betydde. Kanske att dom odlas i trånga utrymmen? Iaf så skulle inte dom vara lika goda och nyttiga som den vildfångade. Men hursom… var köper du helst din lax? Och hur? Vildfångad eller vanlig 4-pack?

Nina Ahlm [18 December 2007, 07:12]

Jag köper det som finns eftersom jag hellre äter lax, än inte. Helst köper jag 4-pack ekologisk eller färsk. Nu senast fanns inte den ekologiska (Kvantum) så då fick det bli färsk, norsk odlad.

Zanna [09 January 2008, 18:01]

Vad blir det egentligen för skillnad om man kokar grönsaksblandningen (som du skriver) eller om man steker den (enligt förpackningen)? Försvinner inte pestosåsen om man kokar blandningen? Eller är det alldeles för onyttigt att steka blandningen?

Nina Ahlm [09 January 2008, 20:01]

Det är helt ok att steka eller woka blandningen för den som önskar. I receptet återges bara hur jag gjorde den gången.